Vakantie 2014

P1010084

 

 

 

 

 

 

 

De vakantie voor 2014 was gepland als een rondreis. Beginnende richting Denemarken, dan afzakken door Duitsland richting midden Frankrijk en daarna terug via België naar huis. Helaas is het anders gelopen dan ik had voorzien. De reis ging via Duitsland, waar ik in de plaats Zeven overnachtte. Zeven ligt tussen Bremen en Hamburg in. Ik bleef er 2 dagen. Rustige camping met veel plaats. Daarna verder richting Denemarken. De autobahn leidt ons dan door de Elbetunnel richting het noorden. Aangezien men nog steeds bezig is met onderhoudswerkzaamheden aan deze tunnel zijn er aan beide zijden grote files elke dag. Reken met een kilometer of 25 in lengte. Dat duurt dus een paar uur voordat men door de tunnel is. Ongelukkigerwijze was er net voor de tunnel een ernstig ongeval gebeurd, zodat al het verkeer van de autoweg werd weggeleid via een omweg. Op die manier kwamen we met z’n allen door verschillende voorsteden van Hamburg te rijden voordat we weer terug kwamen op de autosnelweg. Dat was geen leuke ervaring met de caravan achter de auto om zo door de steden te kruisen. Uiteindelijk kwamen we even voor de Elbetunnel op de snelweg en omdat er dus een ongeval was gebeurd, was de snelweg vanaf dit oprijpunt leeg en konden we ongestoord de tunnel door en verder richting Jylland in Denemarken. Daar aangekomen naar de camping in Kollund gereden en daar een paar dagen gebleven. Deze camping in Kollund is rustig maar zonder extra’s zoals b.v. een zwembad of glijbanen of iets dergelijks. 500 meter verder langs dezelfde weg gelegen is er een andere camping die dat allemaal wel heeft, maar accepteer dan wel een hogere standprijs, veel meer mensen en daarbij het nodige lawaai. Het is maar wat men leuk vindt.

Zo zag het er op deze camping uit op deze video.

kollund (1)

 

Na Kollund, de plaats ligt vlak tegenover de duitse plaats Flensburg waar het ook goed winkelen is en waar er een enorm caravancenter is gevestigd, reed ik verder naar de camping in Ribe. Ik ben daar al meerdere keren geweest en vindt het nog steeds een uitstekende camping, temeer omdat men op gepaste wijze uitbreidt.

Zo stond ik er bij in Ribe:

P1010084

 

 

 

 

 

P1010085

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een kleine week verder gereden naar het eiland Fyn, alwaar ik wederom op de strandcamping Kongshøj in Frørup een plaats kon krijgen.

P1010087

 

 

 

 

 

 

 

 

Er was plaats genoeg omdat het zomerseizoen nog niet was begonnen.

Zo zag de camping er in Frørup uit.

kongshøj (1)

 

Helaas begon ik toen een probleem te krijgen met mijn oog, zodanig dat het het autorijden zeer bemoeilijkte en ik het alleen overdag wilde doen. Er zat dus niets anders op dan naar huis terug te keren om een oogspecialist te consulteren. Na 3 weken was ik dus weer thuis. Jammer dat de vakantie zo vroegtijdig afgebroken moest worden. Aangezien het onzeker is wat betreft onderzoek en behandeling van mijn oog heb ik besloten om de caravan maar weer voor de winterstalling in te leveren. Tijdens deze 3 weken heb ik niets aan kortegolfradio kunnen doen. Ook niet geluisterd op een binnen-antenne. Ik was gewoon te weinig op de camping aanwezig om alles op de zetten en vast te maken. Volgend jaar hopelijk beter.

 

 

o o O o o

 

 

 

 

 

Posted in Uncategorized at juli 30th, 2014. Trackback URI: trackback

No Responses to “Vakantie 2014”

Comments are closed.