Mijn digimode project.

Om digimodes te gebruiken heeft men een transceiver en een computer nodig. Nu kan men de computer direct aansluiten op de microfoon-ingang en luidspreker-uitgang van de transceiver. Ik ben daar niet zo’n fan van en zie het liever (galvanisch) gescheiden. Zelf doe ik dat met telefoon trafootjes. Impedantie primair en secundair 600 Ohm. Bij dit project heb ik wat oude en nieuwe onderdelen gebruikt. Samen met de trafo’s heb ik ook, apart, een kleine versterker ingebouwd voor het geval ik dat mocht nodig hebben. De versterker is een TDA7052. Een externe voeding zorgt voor de benodigde spanning. Het printplaatje is door mij zelf getekend en ge√ętst.

Klik op de foto’s voor een vergroting.


Voor- en achterkant in het begin.


Kastje er om heen wat ik nog had liggen van een ander project.


Project klaar.


Gesloten.

De microfoon van de transceiver kan nu op het kastje aangesloten worden. De uitgaande kabel op de mike-ingang van de trx en omschakelen tussen digimode en spraak gebeurt met de schakelaar aan de zijkant.

Ik heb al eerder een dergelijk project gemaakt en het voldoet prima. Wel even de in- en uitgaande volume’s goed zetten met de volumeregelaars van de geluidskaart van de computer. Een beetje experimenteren is hier wel nodig, maar moeilijk is het niet. Hou het uitgangsvermogen van de zender laag, want anders wordt men te breedbandig. 10 to 25 Watt zou genoeg moeten zijn.

Posted in Uncategorized at mei 1st, 2010. Trackback URI: trackback

No Responses to “Mijn digimode project.”

Comments are closed.