Caravan antenne connectors.

Op oudere caravans zit doorgaans geen antenne connector aan de buitenkant. Bij nieuwere caravans ziet men dit wel ingebouwd samen met een 230V uitgang. De 230V uitgang had ik al gemaakt, maar voor een antenne in- of uitgang moet dat ook separaat worden gemaakt en aangesloten. Aangezien de vakantietransceiver via een coaxkabel op de antenne buiten wordt aangesloten en die coaxkabel dan door de deuropening liep, was dat onhandig omdat alles los gemaakt moest worden als de deur dicht moest. Een eigen antenne aansluiting was dus gewenst. Ik heb daarvoor een gewone 230V stroomdoos genomen, van het type met rubber afdichting dat gewoonlijk wordt gebruikt aan de buitenkant van een caravan, en omgebouwd met een N-connector er in. Dit kwam er zo uit te zien.

 

N-connector

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien er ook een televisie meegaat en omdat die zijn eigen DVB antenne heeft heb ik hiervoor ook maar een eigen aansluitdoos gemaakt. Dit is ook een omgebouwde 230V doos met ruimte voor een tweede aansluiting.

 

Caravan antenne aansluiting

 

 

 

 

 

 

 

De tweede aansluiting kan eventueel een aansluiting worden voor een Wifi antenne. Ik kom hier nog op terug misschien.

…en dat doe ik dan hierbij. Heb besloten om ook een USB aansluiting te integreren. Deze wordt dan gebruikt voor de Wifi antenne. De Wifi antenne is feitelijk een antenne met ingebouwde antenne versterker. Deze gaat dan rechtstreeks naar een USB poort in de computer of naar een router. Deze router kan dan weer bedraad of draadloos zijn. In mijn geval beiden. Op die manier is het mogelijk om met de computer en een tablet draadloos tot internet te komen. Het kwam er zo uit te zien.

 

USB en coax connector

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu is het nog een kwestie van inbouwen en monteren. Resultaat komt na de zomervakantie.

arrows_0544  Update…….

Tijdens de vakantie is gebleken dat na inbouw de connectors het prima hebben gedaan. Dit scheelde een hoop ergernis, want zodoende hoefde de diverse kabels niet meer losgemaakt te worden om de caravandeur/raam dicht te doen.

 

Posted in Uncategorized at maart 19th, 2013. Trackback URI: trackback

No Responses to “Caravan antenne connectors.”

Comments are closed.