Adapter voor VHF/UHF trx.

Een paar jaar terug kocht ik een dualband transceiver voor VHF en UHF. De microfoon die er bij meekwam was van niet al te beste kwaliteit. De trx is een Mini8900. Een type dat vergelijkbaar is met setjes gemaakt door andere fabrikanten. Ik heb toen een Kenwood microfoon aangeschaft die er op zou moeten passen. Dat ging gedeeltelijk. Schakelen en praten gaat prima maar de toetsen op de handmike corresponderen niet of niet goed. Wat niet zo erg is want de set is met behulp van de computer te programmeren. Aangezien ik ging experimenteren met microfoons moest er een adapter gemaakt worden voor tussen de set en de uit te proberen microfoon. De adapter ziet er zo uit:

De spiraalkabel is van de oude, niet zo beste microfoon. Het aansluitblokje is ook uit die microfoon. Het zijn rj45 pluggen. Computer cat5 kabels passen dus ook. Wel de aansluitingen goed aanpassen.

Het microfoonsignaal wordt na versterking via een telefoon scheidingstrafootje aan de ingang aangesloten. De zender aan en uit schakelen gaat via de tumbler of voor korte antwoorden met de drukschakelaar. Ik gebruik momenteel een mixerconsole voor de diverse microfoons.

Posted in Uncategorized at januari 7th, 2019. Trackback URI: trackback

No Responses to “Adapter voor VHF/UHF trx.”

Comments are closed.